Smaken uit Geluwe

39 jaar Gastronomische wandeling

LUNCH

Local Lunch in ons restaurant

Inspiratie van de dag, licht en frivool gebracht in 2 gangen.

Lunch voor maandag 27, donderdag 30 en vrijdag 31 oktober

Voorgerecht: Noordzeevissen – venkel -bintjes – jus van bouillabaisse
Hoofdgerecht:
 Hoeveparelhoen uit de Ijzervallei – butternut – savooikool – boschampignons – sausje met St. Bernardus Tripple en spekjes
Mokka met zoetigheden

Prijs : € 49,00 inbegrepen 1 glas witte en 1 glas rode wijn

Smaken uit Geluwe !

Menu loopt tot 30 oktober 2025

“Herfstsmaken uit Geluwe” 

Ons sprankelend huisaperitief 
enkele smaakmakers

Coquille

buikspek – aardpeer - herfsttruffel



Pladijs*

gebrande prei – Flandrien Rouge - karnemelk



“Notre plume du jour”  Roodpootpatrijs

butternut – groene kool – polenta - girolles



Crêpes “Normande”                                                                                                                    appeltjes uit Geluwe – vanille-ijs - Calvados

(supplement glas zoete dessertwijn + € 9,00)

Mokka  of thee  “Sweet memories” – huisgemaakte zoetigheden.

Prijs : € 135,00 all in menu met de 2 voorgerechtjes: aperitief – passende wijnen (tot en met het hoofdgerecht) – mineraal water – koffie – dienst – BTW. 
Prijs : € 115,00 all in menu met 1 voorgerechtje nl. met de “pladijs”: aperitief – passende wijnen (tot en met het hoofdgerecht) – mineraal water – koffie – dienst – BTW. 
Wijzigingen aan het menu kan mits een supplement. 
Indien u kiest voor een glas Champagne of een samengesteld aperitief (vb. Gin Tonic) is er een supplement van € 3,00.     

Menu serveren we per tafel.

TRAITEUR

Onze traiteurdienst voor Eindejaar !


Restaurant 'Oud Stadhuis' bij U thuis 2025-2026 !

Genieten met Kerst & Oudejaar, Nieuwjaar bij u thuis. Thuis tafelen met onze menu's of "à la carte"
 
Wat bieden wij u ?
• een ruime keuze aan gerechten
• gemakkelijk op te warmen gerechten zonder kwaliteitsverlies
• alle gerechten zijn voorzien van de nodige tekst en uitleg
• een suggestie voor begeleidende wijnen
• hoofdgerechten zijn vergezeld van aangepaste garnituren en aardappelbereidingen
• koude voorgerechten schikken wij op onze borden zodat u thuis het beste resultaat bekomt


Klik hieronder op onze digi-versie van onze folder.

Menu's
Traiteur Eindejaar
Menu Kerstavond / Kerstdag:
Twee feestelijke hapjes (amuses):
koud hapje: gerookte paling – appel – zure room
warm hapje: ragout van nobashigarnaal – gegrilde witte pens – sausje van curry
Voorgerecht: ragout van Noordzeevis – gekonfijte prei – zilte groentjes – Oostendse bouillon
Hoofdgerecht: ons Kerstkalkoentje “Fine Champagne” – gevuld met boschampignons – enkele garnituren van bij ons - amandelkroketjes
Nagerecht: cheesecake vanille mousse – ganache caramel – genoise - chocolade

65,00
Menu Oudejaar / 1 Januari 2026
Twee feestelijke hapjes (amuses):
koud hapje: heldere bouillon – krab – mascarpone – wasabi
warm hapje: aardappelmeus – nootjesboter – grijze garnaal
Voorgerecht: zeebaars zacht gegaard – risotto met venkel – zeekraal – blanke botersaus
Hoofdgerecht: hoeveparelhoen “Perigord Noir” – gevulde met groene kool – boschampignons – winterse groentjes - amandelkroketjes
Nagerecht: ganache van zwarte chocolade – praliné – hazelnoot – vanille

65,00
NIEUW MENU “Smaken uit Geluwe”
Gastronomische menu kan verkregen worden op: Kerstavond, Kerstdag, Oudejaar en 1 januari
“Puur genieten in huiselijke sfeer”
Twee feestelijke hapjes (amuses)
koud hapje: praline van foie d’oie – ganache – kweepeer
warm hapje: gegratineerde oester – spinazie – Champagnesausje
voorgerecht: half kreeftje in de oven – mergpompoen – jonge wortel – bouillon van schaaldieren
hoofdgerecht: hertekalf “Grand Veneur” – wildgarnituur – boschampignons – peer – amandelkroketjes
nagerecht: fantasie van bittere chocolade – rode vruchten – gemalen pistache - vanilleroomsausje

85,00
Vegan menu
Twee feestelijke hapjes (amuses):
koud hapje: tomatencompote – crème avocado – aardpeer - walnoot
warm hapje: ragout van witloof – appel - boekweit
Voorgerecht: aubergine gevuld met feta (vegan) – artisjok - prei
Hoofdgerecht: risotto van vergeten groentjes – tofu – krieltjes met rozemarijn
Nagerecht: mango gelee – passievrucht – kokos – biscuit vanille

56,00
Voor de kids
huisbereide “vol au vent” op Grootmoeders wijze - polderpuree
chocomous van “de Chef”
25,00
Aperitiefhapjes koud
Traiteur Eindejaar
glaasje crème Flandrien Rouge – tête pressé – augurk
3,00
glaasje praline foie d’oie – compote vers vijg – Porto gelee
3,00
gemarineerde coq. St.-Jacques – komkommer – soja vinaigrette
3,00
Aperitiefhapjes warm
Traiteur Eindejaar
ragout van zeewolf – witloof – sausje Noilly Prat
3,00
meus polderaardappel – grijze garnaal – hoeveboter
3,00
ragout scampi Black Tiger – mergpompoen – coulis paprika
3,00
Koude voorgerechten
Traiteur Eindejaar
onze verse ganzenleverpastei “Home Made” – briochetoast
29,00
graved lax Schotse zalm “Home Made” “North Sea Style” kruidentoast
19,00
Warme voorgerechten
Traiteur Eindejaar
gebakken Sint-Jacobsnootjes – gekonfijt witloof – aardpeer – sausje van graanmosterd
27,00
gebakken zalmfilet – jonge spinazie – Oostendse saus afgeblust met St-Bernardus Trippel
24,00
Hoofdgerechten
Traiteur Eindejaar
“Catch of the day” – op z’n velkant gebakken venkel – pompoencrème – vadouvan – kreeftensausje – mousseline van bintjes
32,00
specialiteit : Bouillabaisse “Oud Stadhuis” 5 soorten vis volgens marktaanbod – toast – aïolie – wilde rijst
32,00
dunne lende BBQ-style “Cross&Blackwell” – enkele garnituren van bij ons – gratintaartje van polderaardappel
30,00
Voor de liefhebbers van echt wild: fazanthaantje “Fine Champagne” de borst gebraden – de billetjes gekonfijt – witloof - veenbessen – amandelkroketjes
31,00
Voor de liefhebbers van echt wild: hertenkalffilet “Grand Veneur” – wildgarnituur – boschampignons – selder – peer – amandelkroketjes
31,00
Nagerechten
Traiteur Eindejaar
fantasie van chocolade – rode vruchten – pistachnootjes
12,00
crème brulé Grootmoeders wijze – soepje rode vruchten – vanille-ijs
12,00
Voor bij de koffie: mini cannelé de Bordeaux Home Made (frisse culinaire specialiteit) per stuk
1,50
Voor bij de koffie: mini éclair Home Made
2,50
Voor bij de koffie: NIEUW: Onze huisgemaakte truffel met Picon van de Bomma / 500 gr.
24,00
Boetiek
Traiteur Eindejaar
Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule Prijs per fles
33,00
Picon van over de Schreve, een recept van de Boma! 1/2 liter
18,00
verfijnde wijnbox
41,00
luxury wijnbox
78,00
Kleine flesjes Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule
22,00
Spumante: Patrizi Suagna Spumante extra dry
14,00
Witte wijn: Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
13,00
Witte wijn: Château Les Combes Bordeaux Sémillon 2018
22,00
Rode wijn: Antalé Barbera d’Asti 2020
15,00
Rode wijn: Collosorbo Rosso di Montalcino 2021
24,00

TRAITEUR

Onze traiteurslijst :


Genieten bij u thuis, tafelen met onze menu's of "à la carte"

Restaurant 'Oud Stadhuis' bij U thuis 
 
Wat bieden wij u ?
• een ruime keuze aan gerechten
• gemakkelijk op te warmen gerechten zonder kwaliteitsverlies
• alle gerechten zijn voorzien van de nodige tekst en uitleg
• een suggestie voor begeleidende wijnen
• hoofdgerechten zijn vergezeld van aangepaste garnituren en aardappelbereidingen
• koude voorgerechten schikken wij op onze borden zodat u thuis het beste resultaat bekomt
Menu's
Ons Take-Away SUGGESTIEMENU menu
Enkele smaakmakers voor bij het aperitief: 1 koud en 1 warm hapje. Steeds verrassend en origineel
Voorgerecht: zeebaars - ratatouille - jonge spinazie - beurre Blanc
Hoofdgerecht: kalfslende “archiduc” - tuinbonen - Parijse champignons - mousseline van doperwt
Nagerecht: crème brulez - soepje rode vruchten - gemalen mistache

62,00
Take Away Kids
Grootmoeders vol-au-vent - polderpuree
Chocomousse van de Chef !
23,00
Aperitiefhapjes koud
glaasje marmelade tomaat – Ibericoham - cavaillon
3,00
blini van Schotse zalm – isignyroom - haringkaviaar
3,00
blokje foie d’oie – Porto - cacao
3,00
Aperitiefhapjes warm
gebakken coquilles – witloof - graanmosterd (warm)
3,00
aardappelmeus – grijze garnaal – hoeveboter – Flandrienkaas
3,00
ragout nobashigarnaal – paprika – saffraan – witte pens
3,00
Koude voorgerechten
terrine ganzenlever “Home Made” – briochetoast
26,00
rundscarpaccio “Blanc-Bleu” – Parmezaanse schilfers – tomaat – truffelmayonaise
21,00
Warme voorgerechten
navarin van Noordzeevis – jonge prei – grijze garnaal - nantuasausje
23,00
half kreeftje in de oven – fijne groentjes – sausje van citroentijm – mergpompoen
32,00
Hoofdgerechten
“Catch of the day” – jonge spinazie – tomaat – Parijse champignons – witte wijnsaus – mousseline van polderaardappel
32,00
specialiteit : Bouillabaisse “Oud Stadhuis” 5 soorten vis volgens marktaanbod – toast – aïolie – wilde rijst
31,00
gebakken filet van hoeveparelhoen “Fine Champagne” – enkele garnituren van bij ons - amandelkroketjes
28,00
lamskroontje onder peterseliekorst – sausje van citroentijm – groentenkrans – gratin dauphinois
32,00
“coq au vin” van Mechelse Koekoek – champignons – spekjes – krieltjes met rozemarijn
28,00
Nagerechten
fantasie van chocolade – rode vruchten – pistachnootjes
12,00
crème brulé Grootmoeders wijze – soepje rode vruchten – vanille-ijs
12,00
tarte tatin appeltaart voor in de oven – vanille-ijs – Engelse room
11,00
Voor bij de koffie: mini cannelé de Bordeaux Home Made (frisse culinaire specialiteit) per stuk
1,50
Voor bij de koffie: mini éclair Home Made, per stuk
2,50
Voor bij de koffie: NIEUW - Onze huisgemaakte truffel met Picon van de Bomma (500 gr. )
19,00

Vrijdagavond: onze Brasserie

 •  Picon van over de schreve met enkele apero snackxxx van de Chef
 •  Kraaibiefstuk onglet – gekonfijte sjalot – Bordelaise saus – handgesneden Oud Stadhuis frietjes – kruidenslaatje
 •  Crème brulé op grootmoeders wijze of Irish Coffee

€ 62,50 inbegrepen : Picon, 2 x rode wijn, mineraal water
Dus zeker een reden om langs te komen !

Maandagavond: bistro-avond !

Ook tijdens de komende maanden gaan we verder met onze formule “maandagavond Bistro-avond”

Oktober: bouillabaisse, toast, aïolie, wilde rijst, €38,00 
November: civet de lièvre (hazepeper), passende garnituur, €38,00 
December: stoverij van marcassin, €38,00 
Januari: côte à l’os, €38,00 

Boetiek

Trakteer met een origineel geschenk

Onze “Picon van over de Schreve”

NIEUW !!! “Picon van over de Schreve”
Recept van onze Bomma ½ liter € 17,00.

Ook Champagne, Cava en passende wijnen te verkrijgen !

Wijnpakket Luxury

1x Champagne Oud Stadhuis Philippe Rouyer (eigen Capsule)
1x Château Les Combes Bordeaux  Sémillon 2018
1x Collosorbo Rosso di Montalcino 2018
Prijs pakket 78.00 €

Wijnpakket verfijnd

1x Patrizi Suagna Spumante extra dry
1x Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
1x Antalé Barbera d’Asti 2020
Prijs per pakket 41.00 €

Cadeaucheque

Trakteer uw vrienden, familie of zakenrelaties met een origineel geschenk.
Het bedrag dat u aan de geschenkbon wenst te besteden kan u uiteraard zelf bepalen.
U ziet keuze naar ieders beurs. Wij geven u graag bijkomende inlichtingen.

Onze Champagne

Champagne Oud Stadhuis “Philippe Rouyer” met eigen capsule. De Capsules zijn enkel te verkrijgen op fles in ons restaurant.
Meeneemprijs: €32,00
Kleine flesjes Champagne: € 22,00