Smaken uit Geluwe

39 jaar Gastronomische wandeling

LUNCH

Local Lunch in ons restaurant

Inspiratie van de dag, licht en frivool gebracht in 2 gangen.

Lunch voor maandag 27, donderdag 30 en vrijdag 31 oktober

Voorgerecht: Noordzeevissen – venkel -bintjes – jus van bouillabaisse
Hoofdgerecht:
 Hoeveparelhoen uit de Ijzervallei – butternut – savooikool – boschampignons – sausje met St. Bernardus Tripple en spekjes
Mokka met zoetigheden

Prijs : € 49,00 inbegrepen 1 glas witte en 1 glas rode wijn

Smaken uit Geluwe !

Menu loopt tot 6 november 2025

“Herfstsmaken uit Geluwe” 

Ons sprankelend huisaperitief 
enkele smaakmakers

Coquille

buikspek – aardpeer - herfsttruffel



Pladijs*

gebrande prei – Flandrien Rouge - karnemelk



“Notre plume du jour”  Roodpootpatrijs

butternut – groene kool – polenta - girolles



Crêpes “Normande”
appeltjes uit Geluwe – vanille-ijs - Calvados
(supplement glas zoete dessertwijn + € 9,00)

Mokka  of thee  “Sweet memories” – huisgemaakte zoetigheden.

Prijs : € 135,00 all in menu met de 2 voorgerechtjes: aperitief – passende wijnen (tot en met het hoofdgerecht) – mineraal water – koffie – dienst – BTW. 
Prijs : € 115,00 all in menu met 1 voorgerechtje nl. met de “pladijs”: aperitief – passende wijnen (tot en met het hoofdgerecht) – mineraal water – koffie – dienst – BTW. 
Wijzigingen aan het menu kan mits een supplement. 
Indien u kiest voor een glas Champagne of een samengesteld aperitief (vb. Gin Tonic) is er een supplement van € 3,00.     

Menu serveren we per tafel.

TRAITEUR

Onze traiteurdienst voor Eindejaar !


Restaurant 'Oud Stadhuis' bij U thuis 2025-2026 !

Genieten met Kerst & Oudejaar, Nieuwjaar bij u thuis. Thuis tafelen met onze menu's of "à la carte"
 
Wat bieden wij u ?
• een ruime keuze aan gerechten
• gemakkelijk op te warmen gerechten zonder kwaliteitsverlies
• alle gerechten zijn voorzien van de nodige tekst en uitleg
• een suggestie voor begeleidende wijnen
• hoofdgerechten zijn vergezeld van aangepaste garnituren en aardappelbereidingen
• koude voorgerechten schikken wij op onze borden zodat u thuis het beste resultaat bekomt



Menu's
Traiteur Eindejaar
Menu Kerstavond / Kerstdag:
Twee feestelijke hapjes (amuses):
koud hapje: gerookte paling – appel – zure room
warm hapje: ragout van nobashigarnaal – gegrilde witte pens – sausje van curry
Voorgerecht: ragout van Noordzeevis – gekonfijte prei – zilte groentjes – Oostendse bouillon
Hoofdgerecht: ons Kerstkalkoentje “Fine Champagne” – gevuld met boschampignons – enkele garnituren van bij ons - amandelkroketjes
Nagerecht: cheesecake vanille mousse – ganache caramel – genoise - chocolade

65,00
NIEUW MENU “Smaken uit Geluwe”
Gastronomische menu kan verkregen worden op: Kerstavond, Kerstdag, Oudejaar en 1 januari
“Puur genieten in huiselijke sfeer”
Twee feestelijke hapjes (amuses)
koud hapje: praline van foie d’oie – ganache – kweepeer
warm hapje: gegratineerde oester – spinazie – Champagnesausje
voorgerecht: half kreeftje in de oven – mergpompoen – jonge wortel – bouillon van schaaldieren
hoofdgerecht: hertekalf “Grand Veneur” – wildgarnituur – boschampignons – peer – amandelkroketjes
nagerecht: fantasie van bittere chocolade – rode vruchten – gemalen pistache - vanilleroomsausje

85,00
Menu Oudejaar / 1 Januari 2026
Twee feestelijke hapjes (amuses):
koud hapje: heldere bouillon – krab – mascarpone – wasabi
warm hapje: aardappelmeus – nootjesboter – grijze garnaal
Voorgerecht: zeebaars zacht gegaard – risotto met venkel – zeekraal – blanke botersaus
Hoofdgerecht: hoeveparelhoen “Perigord Noir” – gevulde met groene kool – boschampignons – winterse groentjes - amandelkroketjes
Nagerecht: ganache van zwarte chocolade – praliné – hazelnoot – vanille

65,00
Vegan menu
Twee feestelijke hapjes (amuses):
koud hapje: tomatencompote – crème avocado – aardpeer - walnoot
warm hapje: ragout van witloof – appel - boekweit
Voorgerecht: aubergine gevuld met feta (vegan) – artisjok - prei
Hoofdgerecht: risotto van vergeten groentjes – tofu – krieltjes met rozemarijn
Nagerecht: mango gelee – passievrucht – kokos – biscuit vanille

56,00
Voor de kids
huisbereide “vol au vent” op Grootmoeders wijze - polderpuree
chocomous van “de Chef”
25,00
Boetiek
Traiteur Eindejaar
Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule Prijs per fles
33,00
Picon van over de Schreve, een recept van de Boma! 1/2 liter
18,00
verfijnde wijnbox
41,00
luxury wijnbox
78,00
Kleine flesjes Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule
22,00
Spumante: Patrizi Suagna Spumante extra dry
14,00
Witte wijn: Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
13,00
Witte wijn: Château Les Combes Bordeaux Sémillon 2018
22,00
Rode wijn: Antalé Barbera d’Asti 2020
15,00
Rode wijn: Collosorbo Rosso di Montalcino 2021
24,00

TRAITEUR

Onze traiteurslijst tot 14 december :


Genieten bij u thuis, tafelen met onze menu's of "à la carte"

Restaurant 'Oud Stadhuis' bij U thuis 
 
Wat bieden wij u ?
• een ruime keuze aan gerechten
• gemakkelijk op te warmen gerechten zonder kwaliteitsverlies
• alle gerechten zijn voorzien van de nodige tekst en uitleg
• een suggestie voor begeleidende wijnen
• hoofdgerechten zijn vergezeld van aangepaste garnituren en aardappelbereidingen
• koude voorgerechten schikken wij op onze borden zodat u thuis het beste resultaat bekomt
Menu's
Ons Take-Away SUGGESTIEMENU menu
Enkele smaakmakers voor bij het aperitief:
1 koud en 1 warm hapje. Steeds verrassend en origineel
gebakken pladijsfilet – gekonfijte winterprei – Zeeuwse mossel – blanke botersaus met tuinkruiden
stoofpotje van hertenkalf – enkele typische wildgarnituren – veenbessen - amandelkroketjes
warm appelgebakje “Tarte tatin” – vanilleroomijs – parfum van Calvados
(ook passende aperitieven, wijnen verkrijgbaar)
65,00
Take Away Kids
Grootmoeders vol-au-vent - polderpuree
Chocomousse van de Chef !
25,00
Aperitiefhapjes koud
glaasje crème Flandrien Rouge – tête pressé – augurk
3,00
glaasje praline foie d’oie – compote vers vijg – Porto gelee
3,00
gemarineerde coq. St.-Jacques – komkommer – soja vinaigrette
3,00
Aperitiefhapjes warm
ragout van zeewolf – witloof – sausje Noilly Prat
3,00
meus polderaardappel – grijze garnaal – hoeveboter
3,00
ragout scampi Black Tiger – mergpompoen – coulis paprika
3,00
Koude voorgerechten
onze verse ganzenleverpastei “Home Made” – briochetoast
29,00
graved lax Schotse zalm “Home Made” “North Sea Style” kruidentoast
19,00
Warme voorgerechten
gebakken Sint-Jacobsnootjes – gekonfijt witloof – aardpeer – sausje van graanmosterd
27,00
gebakken zalmfilet – jonge spinazie – Oostendse saus afgeblust met St-Bernardus Trippel
24,00
Hoofdgerechten
“Catch of the day” – op z’n velkant gebakken venkel – pompoencrème – vadouvan – kreeftensausje – mousseline van bintjes
32,00
specialiteit : Bouillabaisse “Oud Stadhuis” 5 soorten vis volgens marktaanbod – toast – aïolie – wilde rijst
32,00
dunne lende BBQ-style “Cross&Blackwell” – enkele garnituren van bij ons – gratintaartje van polderaardappel
30,00
Voor de liefhebbers van echt wild: fazanthaantje “Fine Champagne” de borst gebraden – de billetjes gekonfijt – witloof - veenbessen – amandelkroketjes
34,00
Voor de liefhebbers van echt wild: hertenkalffilet “Grand Veneur” – wildgarnituur – boschampignons – selder – peer – amandelkroketjes
35,00
Nagerechten
fantasie van chocolade – rode vruchten – pistachnootjes
12,00
crème brulé Grootmoeders wijze – soepje rode vruchten – vanille-ijs
12,00
Voor bij de koffie: mini cannelé de Bordeaux Home Made (frisse culinaire specialiteit) per stuk
1,50
Voor bij de koffie: mini éclair Home Made
2,50
Voor bij de koffie: NIEUW: Onze huisgemaakte truffel met Picon van de Bomma / 500 gr.
24,00

Vrijdagavond: onze Brasserie

 •  Picon van over de schreve met enkele apero snackxxx van de Chef
 •  Kraaibiefstuk onglet – gekonfijte sjalot – Bordelaise saus – handgesneden Oud Stadhuis frietjes – kruidenslaatje
 •  Crème brulé op grootmoeders wijze of Irish Coffee

€ 62,50 inbegrepen : Picon, 2 x rode wijn, mineraal water
Dus zeker een reden om langs te komen !

Maandagavond: bistro-avond !

Ook tijdens de komende maanden gaan we verder met onze formule “maandagavond Bistro-avond”

November: civet de lièvre (hazepeper), passende garnituur, €38,00 
December: stoverij van marcassin, €38,00 
Januari: côte à l’os, €38,00 
Februari: bouillabaisse, toast, aïolie, wilde rijst, €38,00 

Boetiek

Trakteer met een origineel geschenk

Onze “Picon van over de Schreve”

NIEUW !!! “Picon van over de Schreve”
Recept van onze Bomma ½ liter € 18,00.

Ook Champagne, Cava en passende wijnen te verkrijgen !

Wijnpakket Luxury

1x Champagne Oud Stadhuis Philippe Rouyer (eigen Capsule)
1x Château Les Combes Bordeaux  Sémillon 2018
1x Collosorbo Rosso di Montalcino 2018
Prijs pakket 78.00 €

Wijnpakket verfijnd

1x Patrizi Suagna Spumante extra dry
1x Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
1x Antalé Barbera d’Asti 2020
Prijs per pakket 41.00 €

Cadeaucheque

Trakteer uw vrienden, familie of zakenrelaties met een origineel geschenk.
Het bedrag dat u aan de geschenkbon wenst te besteden kan u uiteraard zelf bepalen.
U ziet keuze naar ieders beurs. Wij geven u graag bijkomende inlichtingen.

Onze Champagne

Champagne Oud Stadhuis “Philippe Rouyer” met eigen capsule. De Capsules zijn enkel te verkrijgen op fles in ons restaurant.
Meeneemprijs: €33,00
Kleine flesjes Champagne: € 22,00